Wat zijn de populairste occasions van 2019?

Welke occasion wilt u gaan kopen? Het is altijd aan te bevelen om een populair model te kiezen met het oog op latere verkoop. Onderzoeksbureau VWE zet de top 10 van populairste occasions in de eerste negen maanden van 2019 op een rijtje:

10. de Ford Ka

De op 9 na populairste occasion van 2019 is de Ford Ka, de compacte stadsauto die 1996 op de markt kwam. Er zijn al 3 generaties op de markt verschenen. In de eerste 3 kwartalen werden er 17.642 Ka occasions verkocht.

9. Toyota Yaris

Misschien wel de kleinste hybride die je kunt kopen. Tot oktober 2019 verwisselden 19.195 Yarissen van eigenaar.

8. Toyota Aygo

Het kleinste model van Toyota staat op plaats 8. Ooit was dit een van de populairste auto’s van Nederland. De techniek wordt gedeeld met de Citroen C1 en de Peugeot 107/108. Er werden 20.445 tweedehandse Aygo’s verkocht in de eerste drie kwartelen van 2019.

7. de Renault Twingo

Op de 7e plek vinden we de Renault Twingo. Waarschijnlijk de enige achterwiel aangedreven auto in deze top 10. Techniek wordt gedeeld met de Smart Fortwo en Forfour. Tot oktober werden er 21.133 occasions verkocht.

6. Peugeot 206

Dit model is er al een hele tijd, en toch scoort hij een mooie 6e positie in de lijst. Hoewel de 206 in 2012 uit productie ging blijft het model in trek. Er zijn er dan ook veel van geproduceerd, dus dat is niet zo vreemd op zich. Dit jaar gingen er 21.855 over in andere handen in de eerste 3 kwartalen.

5. Renault Clio

De vijfde plek gaat naar een ander model uit de Renault familie; de Renault Clio. Al meerdere jaren behoort deze auto tot de best verkopende personenwagens in Nederland. De nieuwe staat nu in de showroom, maar ook de vorige blijft populair met 23.940 verkochte occasions.

4. De Ford Fiesta

Hatchbacks uit het B-segment doen het altijd goed achter de dijken. En de Ford Fiesta occasion is een van de meest gezochte met 28.017 verkochte exemplaren in de eerste 3 kwartalen van 2019.

3. Opel Corsa

Geëindigd met een bronzen medaille is de Opel Corsa. Volgend jaar komt de eerste volledig elektrische Corsa op de markt. Maar liefst 41.251 exemplaren vonden een nieuwe eigenaar.

2. Volkswagen Golf

Eervol zilver krijgt de Volkswagen Golf. En die is in tegenstelling tot de andere auto’s in deze lijst verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen zoals een MPV en een stationswagen. Er zijn diesel, benzine, plug-in hybride en volledig elektrische aandrijflijnen. Niet minder dan 50.952 VW Golf’s werden dit jaar tot het 4e kwartaal verkocht.

 

En, kon u het raden? Op 1 is geëindigd de…

Volkswagen Polo

Die wisselde, in de periode januari tot oktober 2019, zelfs 56.158 keer van eigenaar. Hierdoor behoren niet alleen nieuwe, maar ook jong gebruikte exemplaren van de Volkswagen Polo tot de populairste auto’s van Nederland.

 

9
9
Waren kort maar krachtig

Ik heb onze 2e auto aan de beide heren verkocht, alles verliep op een nette en zakelijke manier zoals het hoort.de

Zou u dit bedrijf aanbevelen?
Ja
Geplaatst op door
10
10
Top!!!

Ben zeer tevredenen omdat er de tijd voor mij werd genomen, ik ben goed geholpen en de verkoper had veel geduld. De prijzen zijn zeer aantrekkelijk en de auto die mij verkocht is top!!!

Zou u dit bedrijf aanbevelen?
Ja
Geplaatst op door
8
8
Een correct autobedrijf met aardige mensen die geen onzin verkopen.

Opel Zafira ingeruild op een Mercedes E combi. Een prima inruil gekregen. Er moesten nog wat zaken aan de mercedes gedaan worden welke naar tevredenheid zijn uitgevoerd. Auto opgehaald en tot op heden nog geen problemen mee gehad. Ik had zelfs wat dingen per ongeluk in de opel achtergelaten welke keurig zijn opgestuurd naar ons huisadres. Het enige smetje in de afspraken is dat de werkzaamheden tijdens de grote beurt die de mercedes in het voorjaar heeft gehad naar mij gemaild zouden worden. Dat is tot op heden niet gebeurd. Maar voor de rest een prima autozaak.

Zou u dit bedrijf aanbevelen?
Ja
Geplaatst op door