Wel eens gehoord van een Mega Tjaffer?

Een ontzettende lolbroek met een kunststof jas: de Mega Tjaffer!

Wat is het?

Naast een ontzettend vrolijke verschijning is de Mega Tjaffer natuurlijk een soort grondig vertimmerde Citroën AX (dus in onderhoud zeer voordelig). Het Franse bedrijf Aixam – bekend van de brommobieltjes – produceerde als Aixam Mega ook auto’s waar de ronduit bizarre Track een wereldberoemd voorbeeld van is.

De Tjaffer – ook wel Ranch geheten – is een in 1992 verschenen interpretatie van de Citroën Mehari, waarvan er zo’n 150 stuks in ons land zijn verkocht. Dit exemplaar beschikt over een 1.5 liter dieselmotor en staat op grijs kenteken en is dus ideaal om in te zette als rijdend reclame object want opvallen dat doet deze Tjaffer zeker!

Hoe bijzonder is-ie?

Het is een behoorlijk markante verschijning en er is slechts een klein aantal van verkocht. Er zijn er nog ongeveer 100 van in ons land te vinden.

Hoe staat-ie erbij?

De kunststof (polycarbonaat) verpakking is volledig demontabel je kan alle kunstofdelen verwijderen inclusief de deuren en zo volledig open rijden. Voor zijn leeftijd en kilometerstand heeft deze Tjaffer de tand des tijds zeer goed doorstaan.

Waardering:

Niet voor iedereen weggelegd en typisch een auto waarvan je óf vrolijk wordt, of die je liever nooit en te nimmer wilt tegenkomen. Wij bevinden ons in ieder geval in de eerste categorie!

Hoe rijdt-ie?

Wij reden deze Mega Tjaffer in Twente omgeving Ommen en Dalfsen en trokken zeer veel bekijks en positieve reacties. Veel mensen hebben nog nooit van deze auto gehoord en worden spontaan verliefd op zijn bijzondere verschijning. Het rijden gaat hem zeer soepel af ondanks de wat trage diesel kom je in het huidige verkeer aardig mee.

Conclussie:

Kortom zeer bijzonder en komt maar weinig te koop tevens gegarandeerde waarde stijging in de komende tijd vanwege de exclusiviteit en het bijzondere concept van deze auto.

Nu bij ons Bestdeal Automotive te bewonderen in Den Ham Oversijssel.