Audi RS4 B7 sedan sportiviteit op topniveau voor het hele gezin.

 

Uniek in zijn soort en helaas een uitstervend ras….

 

Sinds kort hebben we bij Bestdeal automotive een unieke auto in onze voorraad, een Audi RS4 van de B7 generatie in sedan uitvoering. Deze origineel nieuw in Nederland geleverde auto is in alle opzichten uniek te noemen. Er zijn van de sedan versie slechts 7665 nieuw geproduceerd en slechts enkele daarvan zijn in nieuw in Nederland geleverd. Met zijn machtige 4.2 liter 8 cilindermotor produceerd hij 420pk en een koppel van 430 newtonmeter bij 7000 toeren per minuut de toeren begrenzer grijpt pas in bij 8250 tpm. Dit vermogen wordt zonder turbo’s behaald.

Het spreekt voor zich dat de RS4 een enorm snelle auto is en dat blijkt ook uit de opgegeven cijfers van Audi de 0 tot 100 sprint legt de RS4 in 4,8 seconden en de topsnelheid is begrensd op 250 kilometer per uur. Wanneer de sportknop (die zich op het stuurwiel bevindt) wordt ingedrukt dan gaan de kleppen in de uitlaat open en komt er een oorverdovende 8 cilinder roffel uit de dubbele uitlaten (een genot om naar te luisteren).  De uitvoering zoals wij die te koop hebben staan beschikt over een paar mooie opties zoals: Verstelbare kuipstoelen, Carbon interieur lijsten, radio/mp3 mmi systeem, schuif/kanteldak, en ga zo nog maar even door.

RS4 interieur schaalstoelen

Doordat moderne auto’s co2 vriendelijker moeten worden is er een einde gekomen aan het tijdperk van dikke 8 cilindermotoren in auto’s als een Audi A4 te lepelen en dat is voor een echte “petrolhead” natuurlijk erg jammer. Want rij met deze Audi RS4 en voel de kracht van deze auto… Daar kan geen moderne turbomotor tegenop wat ons betreft.